29. 06. 2022.

Đoković: Bilo je mnogo emocija, sada sam spreman za tenis

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, razgovarao je sa novinarima pred početak turnira u Dubaiju, prvom na kojem učestvuje u 2022. godini.

Đoković sezonu započinje u Dubaiju, a u ponedjeljak će odigrati prvi zvaničan meč u 2022. godini, protiv Lorenca Musetija.

– Nije bilo teško uzeti reket u ruke i nastaviti sa treningom. Spreman sam koliko mogu biti i uzbuđen što ponovo igram – rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Novak u Dubaiju juri šestu titulu, a novinarima je otkrio da se vratio treninzima deset dana nakon deportacije iz Australije. 

– Pružio sam svoj maksimum da se postavim u dobru poziciju – i mentalno i teniski. Bilo je mnogo emocija nakon povratka iz Australije. Bilo je čudno… Bio sam razočaran i tužan zbog svega kako se završilo i zbog načina na koji sam napustio Australiju – rekao je Novak.

Novinare je zanimalo da li je Đoković spreman da ne učestvuje na najvećim turnirima zbog svojih principa i stavova, a on je ponovio da je potpuno svejstan situacije i da je spreman da plati punu cenu.

– Ne mogu da biram gdje ću igrati. Pitanje je gdje mogu da idem i da igram. Gdje god budem mogao, pokušaću da otputujem i učestvujem – objasnio je prvi reket svijeta.

Drugi igrač na ATP listi, Danil Medvedev, igra na turniru u Meksiku i mogao bi da svrgne Đokovića sa prvog mjesta već ove nedjelje, javlja RTS.

– To će se dogoditi u nekom trenutku… Ako se dogodi ove nedjelje, biću prvi koji će mu čestitati – rekao je Đoković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender