26. 06. 2022.

Održan humanitarni turnir “Fudbalom do hljeba” u Boriku (FOTO)

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je danas tradicionalnom humanitarnom turniru „Fudbalom do hljeba“, koji već sedmu godinu organizuje Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“.

Čestitajući svima na još jednoj dobroj organizaciji turnira, koji je već tradicionalan u Banjoj Luci, gradonačelnik je rekao da mu je izuzetno drago što Grad ima priliku da bude partner u ovoj organizaciji.

-Bićemo tu i svake naredne godine. Želim da zahvalim takmičarima koji svojom igrom i kotizacijama podržavaju ovu humanitarnu akciju – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako je koristi od ovog turnira višestruka.

-Bavimo se sportom, družimo se, a ujedno radimo i nešto lijepo, humano. Znamo da Banja Luka ima veliki broj ljudi koji koriste javnu kuhinju, a ovi plemeniti ljudi, zajedno sa „Mozaikom prijateljstva“, njima pomažu nesebično – istakao je Draško Stanivuković.

Rekao je kako Grad podržava i kako će i dalje podržavati rad ovog Udruženja građana.

-Mi pomažemo „Mozaiku prijateljstva“ kroz redovno finansiranje iz budžeta grada, a ta sredstva smo i povećali.  Za održavanje ovog turnira, ustupili smo im i dvoranu „Borik“ bez ikakve naknade, jer želimo da budemo na usluzi našim sugrađanima – zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“ Miroslav Subašić rekao je kako je i večeras ponosan čovjek, jer je organizacija turnira ponovo na zavidnom nivou.

-Tim „Mozaika prijateljstva“ u dvoranu „Borik“ je večeras doveo 34 tima, dakle preko 400 ljudi. Imali smo cilj da prikupimo što više hrane za ljude iz javne kuhinje. Mogu da kažemo da smo uspjeli, jer smo prikupili preko 200 paketa – rekao je Subašić, navode iz Gradske uprave.

Foto: S. Ćuković

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender