24. 05. 2022.
Banjaluka: Racija u 20 ugostiteljskih objekata, 49 uhapšenih

Banjaluka: Racija u 20 ugostiteljskih objekata, 49 uhapšenih

Banjaluka: Racija u 20 ugostiteljskih objekata, 49 uhapšenih

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvršili su raciju u dvadeset ugostiteljskih objekata na području Banjaluke. Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 49 lica.

Prilikom vršenja racije u jednom ugostiteljskom objektu kod lica inicijala M.H. iz Banjaluke pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja. Kod lica inicijala M.P. iz Banjaluke, pronađen je i oduzet metalni bokser, te će isti biti sankcionisan.

Kako navode iz PU Banjaluka u ugostiteljskim objektima je zatečeno 31 maloljetno lice da konzumira alkoholna pića. O navedenom je obaviješten Centar za socijalni rad Banjaluka, čiji su radnici izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Sankcionisano je 11 radnika ugostiteljskih objekata zbog počinjenog prekršaja posluživanje alkoholom, kao i šest lica zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

U dane proteklog vikenda, navode iz PU Banjaluka na putevima je realizovana regionalna akcija iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kojom prilikom je zbog alkoholisanosti sankcionisan 251 vozač.

Policijski službenici su kontrolisali 6.421 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 6.348 vozača.

Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisan je 251 vozač, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

Takođe, evidentirana su 52 ostala prekršaja, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender