24. 05. 2022.
Istanbul i Budimpešta najčešći izbor dama

Istanbul i Budimpešta najčešći izbor dama

Istanbul i Budimpešta najčešći izbor dama

Epidemiološka situacija već dvije godine diktira mogućnost putovanja, a kako kažu u turističkim agencijama, takva je situacija i pred ovogodišnji Dan žena. Kako su naveli, većina dama odlučuje se ili za put u zemlje koje ne traže potvrde o vakcinaciji ili su potpuno odustale od osmomartovskih aranžmana.

Iz Turističke agencije “Travel for fan” kažu za “Glas Srpske” da su najaktuelnija putovanja za 8. mart u Budimpeštu i Istanbul.

– Imamo dosta upita, sugrađani dolaze u agenciju i interesuju se za ove destinacije. Dame koje Osmi mart žele provesti u Istanbulu potrebno je da imaju potvrdu o revakcinaciji minimalno 14 dana prije putovanja, negativan antigenski test ili potvrdu da su prebolovale virus – rekla nam je Andrea Soldat iz agencije “Travel for fan”.

Dodala je da muškarci često žele da obraduju ljepšu polovinu.

– Uglavnom traže da im napravimo poklon bon, pa da oni to uplate kao iznenađenje ili poklon povodom 8. marta – dodala je Soldatova.

U Turističkoj agenciji “Sebastijan” za “Glas Srpske” kazali su da ove godine nemaju nijednu ponudu povodom Dana žena.

– Zbog trenutne epidemiološke situacije, koja je još prilično loša, ove godine nismo imali ponude za osmomartovska putovanja – rekli su u agenciji “Sebastijan”.

Osim loše epidemiološke situacije, mogućnost putovanja dodatno otežava i činjenica da je relativno mali broj Banjalučana vakcinisan protiv virusa korona.

– Uglavnom u ponudi imamo one destinacije gdje se može putovati bez potvrda i testova, a većina evropskih zemalja dozvoljava ulazak na svoju teritoriju samo pod tim uslovima – vakcinacija, PCR testovi, zbog čega se Banjalučani sve manje odlučuju za putovanje – rekli su iz Turističke agencije “In-travel”.

Kazali su da je bez testova i potvrda moguć ulazak samo u Mađarsku.

Dodaju da je zbog malog interesovanja za vakcinaciju protiv virusa korona većina evropskih odredišta “na čekanju”.

– Ipak, i to je poboljšanje u odnosu na prošlu godinu, kada su dame mogle da biraju samo destinacije unutar BiH, tako da je ove godine za nijansu više putnika – istakli su iz agencije “In-travel”.

Istakli su da je veliki problem i ekonomska kriza. 

– Troškovi testova i cijene goriva su takođe razlozi zbog kojih se građani generalno manje odlučuju na putovanja – dodaju iz “In-travela”.

Rate

Turističke agencije ranijih godina davale su mogućnost olakšica, poput plaćanja putovanja na rate. Ovakve olakšice omogućavale su sugrađanima da se lakše odlučuju za putovanje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender