25. 05. 2022.
Kotorvarošanka student medicine sa 27 desetki trenutno

Kotorvarošanka student medicine sa 27 desetki trenutno

Kotorvarošanka student medicine sa 27 desetki trenutno

Mlada kotorvarošanka Dejana Radivojević (22) završila je Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Kotor Varošu, a nakon Srednje medicinske škole upisuje Medicinski fakultet u Banjaluci, smjer Fizioterapija.

U svom indeksu niže samo desetke , dosad 27.

Ovakav uspjeh rezultat je svakodnevnog truda i odricanja, nebrojanih dana provedenih u čitaonici, mnogo pročitane literature. Kada se, kao u Dejaninom slučaju, spoje ljubav prema nauci, stalna želja za intelektualnim napredovanjem i veliki trud, onda vrhunski rezultati ne mogu izostati.

„Kada radite i kada ste posvećeni zaista nemate osjećaj da se tako nešto dešava, ali znam da je za mene velika sreća i zadovoljstvo kada izađem na ispit i dobijem desetku.

Naravno da je to poseban osjećaj, naravno da sam presrećna, ali u suštini, to je samo potvrda svih mojih dosadašnjih zalaganja i nešto što me motiviše da radim i usmjeravam se dalje da radim na istom planu, i na osnovu toga da se dalje usmjeravam i usavršavam“, rekla je Dejana.

Dejana je stipendista  Ministarstva za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

Veliku podršku ima od oca Milorada i majke LJiljane, te od starije sestre Bobane koja je uspješan student Tehnološkog fakulteta i mlađeg brata Mitra.

(Centar za kulturu Kotor Varoš)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender