17. 05. 2022.
Usvojeni budžet Komisije za energetiku i više izvještaja

Usvojeni budžet Komisije za energetiku i više izvještaja

Usvojeni budžet Komisije za energetiku i više izvještaja

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras u Banjaluci budžet Regulatorne komisije za energetiku Srpske u iznosu od oko 2,5 miliona KM.

Skupština je usvojila izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske za 2020. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, prema kojem je ova banka ostvarila ukupnu neto dobit od 13,3 miliona KM.

Poslanici su usvojili i izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2020. godinu, a k znanju je primljen specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH o govoru mržnje u BiH.

Skupština je dala saglasnost na pravilnik o platama u Instituciji ombudsmana za djecu.

Narodna skupština je, na prijedlog Vlade, razriješila dužnosti direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske Slavena Dujakovića i na njegovo mjesto, kao vršioca dužnosti, imenovala Draženku Janjanin.

Skupština je na prijedlog Vlade razriješila dužnosti direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske Radu Rastoku.

Skupština je na prijedlog Vlade Srpske za članove Upravnog odbora Agencije za osiguranje Republike Srpske izabrala Milana Trninića iz Bijeljine i Dejana Jeremića iz Zvornika na period od pet godina.

Narodna skupština je za zamjenike Ombudsmana za djecu Republike Srpske izabrala Jovanku Vuković i Gordanu Rajić na period od četiri godine.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad 20. redovne sjednice parlamenta, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender