24. 05. 2022.
Neobičan slučaj u Šibeniku: Žena na sudu ne može dokazati svoj identitet

Neobičan slučaj u Šibeniku: Žena na sudu ne može dokazati svoj identitet

Neobičan slučaj u Šibeniku: Žena na sudu ne može dokazati svoj identitet

Mira Brajković prošle je godine dobila dva poziva sa Opštinskog suda u Šibeniku za raspravu u svojstvu svjedoka, na kojoj su se trebale razjasniti “okolnosti sticanja i posjedovanja nekretnine u Vodicama”.

Isti poziv dobilo je još petnaestak ljudi koji su upisani kao vlasnici na dvije katastarske čestice, a među njima i Mirin suprug Bore Brajković.

Jedini je problem što gospođa Mira Brajković ne posjeduje nekretninu u Vodicama, a nije ni supruga gospodina Bore.

Bore Brajković je iz Nove Gradiške i ona nikada nije čula za njega, piše “ŠibenikIn”.

“Prvi pozivi došli su u martu 2019. godine. Otišla sam sa kćerki u pisarnicu Zemljišnoknjižnog odjeljenja da im kažem da je nemam veze s nekretninom u Vodicama. Gospođa na šalteru bila je ljubazna i zapisala da nisam vlasnica nekretnine.

Međutim, onda se podigla žena sa drugog šaltera, počela vikati i krenula prema nama kao da će nas udariti. Kad smo pobjegle vani, svom snagom je zalupila vratima. Ne mogu vjerovati da se državna službenica može tako ponašati, uopšte mi nije jasno zašto je tako reagovala”, ispričala je Mira Brajković.

Ovih dana, kada su joj opet stigli sudski pozivi za isti slučaj nekretnine u Vodicama, gospođa Brajković ne pomišlja otići u pisarnicu, no ne zna kako bi riješila ovaj slučaj. 

OIB i navedena šibenska adresa u pozivima su njeni, ali ona ne zna kako se našla u cijeloj priči.

“Jednostavno, nisam vlasnica nekretnine u Vodicama! Mislila sam da su to na sudu u ovim godinu dana shvatili, ali očigledno nisu. Stigli su novi pozivi i ja više ne znam šta bih.

Ja sam bolesna žena koja ostvaruje nekakva prava na temelju svog stanja, a sad će ispasti da imam nekretninu. Još će na kraju i policija doći po mene jer se ne odazivam na sud”, kaže Mira Brajković, Večernji.

Odgovor o ovom neobičnom slučaju s Opštinskog suda u Šibeniku još nije stigao.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender