17. 05. 2022.
Cvijanović: Najmudrije je imati neutralan stav

Cvijanović: Najmudrije je imati neutralan stav

Cvijanović: Najmudrije je imati neutralan stav

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je najmudrije da BiH ima neutralan stav kada je riječ o situaciji u Ukrajini i da postoji mnogo ozbiljnih pitanja kojima treba da se bavi, poput vlastite ekonomije.

Cvijanović je naglasila da se u BiH o ovom pitanju nisu zauzimali stavovi, te da pojedinci iznose lične stavove, a koji ne doprinose ničemu.

– Ti ljudi iz Predsjedništva /Šefik Džaferović i Željko Komšić/ imali su potrebu da nastupe na taj način zato što je od drugih međunarodnih aktera traženo da to urade – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da je važno u BiH zadržati mir, stabilnost i da se nadležni bave svojim poslovima.

– Bili smo izloženi različitim napadima, metodama i lažima, antisrpskoj i propagandi usmjerenoj protiv Republike Srpske, svrstavali su nas u neke koji bi vodili rat i da imamo secesionističke namjere što se pokazalo netačnim. Teritorijalni integritet BiH nije upitan dok se poštuje Dejtonski sporazum i svako ima svoju ustavnu poziciju – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da su složena politička i bezbjednosna vremena, a kao posljedica toga i ekonomska, te da ono što nedostaje BiH jeste da koristi mehanizme koje koriste i druge zemlje, poput Centralne banke i ostalog, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender