24. 05. 2022.
Plaža Sveti Stefan Među 15 najljepših u Evropi

Plaža Sveti Stefan Među 15 najljepših u Evropi

Plaža Sveti Stefan Među 15 najljepših u Evropi

Plaža Sveti Stefan u Budvi svrstana je među 15 najljepših u Evropi, prema ocjeni prestižnog britanskog magazina “Konde nast traveler”.

Iz Turističke organizacije Budva/ su naveli da je magazin predložio najljepše evropske plaže koje treba posjetiti i da je na toj prestižnoj listi mjesto našla i budvanska plaža Sveti Stefan.

Opisali su da je među najljepšim plažama Evrope, od Skandinavije do Sardinije, okružena gustom borovom šumom, sa predivnim morem boje plavog mastila.

“Povezano sa kopnom uskim dijelom pijeska ružičaste nijanse, malo ostrvo Sveti Stefan, sa krovovima od terakote, slavu je steklo šezdesetih godina kao mjesto okupljanja bogatih i slavnih”, piše u tekstu magazina.

Direktor TOB-a Nemanja Kuljača rekao je da su svjesni nesvakidašnje ljepote tog dijela obale, ali ujedno i ponosni na još jedno međunarodno priznanje koje dobija Sveti Stefan i njegove plaže.

On se nada da će upravo to pozicioniranje na prestižnoj evropskoj listi najljepših plaža pozitivno uticati na opredjeljenje, ne samo britanskih, već i ostalih turista zapadne Evrope da dođu i lično se upoznaju sa skrivenim draguljima koje posjeduje budvanska rivijera.

Među ostalim plažama koje britanski magazin navodi kao najljepše u Evropi su i Zlatni rat u Bolu na ostrvu Brač u Hrvatskoj, Santa Giulia na Korzici, Porto Katski na grčkom ostrvu Lefkada.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender