24. 05. 2022.
I Banjaluka učestvuje u projektu “Spojimo djecu Kosmeta i Srpske”

I Banjaluka učestvuje u projektu “Spojimo djecu Kosmeta i Srpske”

I Banjaluka učestvuje u projektu “Spojimo djecu Kosmeta i Srpske”

Banjaluka je potvrdila učešće u desetom jubilarnom projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” i tako se pridružila lokalnim zajednicama u Srpskoj koje su to ranije prihvatile, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov kaže da su banjalučke osnovne škole “Ivo Andrić i “Sveti Sava” prihvatile da budu domaćini djeci sa Kosova i Metohije, a dopis za učešće upućen je svim osnovnim školama.

On je naveo da očekuje da će još neke škole učestvovati u ovom projektu i ugostiti 35 srpske djece iz Gline sa Banije iz porodica čije su kuće stradale u zemljotresu 29. decembra 2020. godine, a koje još nisu obnovljene. Arlov je rekao da je na jučerašnjoj sjednici Skupština grada Bijeljine na molbu Odbora i inicijativu potpredsjednika Skupštine Milenka Mitrovića jednoglasno odlučila i obavezala gradsko Odjeljenje za društvene djelatnosti da Bijeljina ove godine učestvuje i organizuje prijem djece iz bratske opštine Goraždevac.

On je napomenuo da su do sada učešće u projektu potvrdili gradovi Banjaluka, Gradiška, Trebinje, te opštine Pelagićevo, Šamac i Sokolac. Arlov je izrazio veliku zahvalnost Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za veliku podršku za sve projekte Odbora usmjerene na Kosovo i Metohiju.

“Očekujemo da će od 25. juna do 3. jula u našem desetom jubilanom projektu u Republici Srpskoj sa Kosmeta i Banije boraviti više stotina djece”, rekao je Arlov. Među njima biće djeca sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja iz Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica za koje Odbor organizuje gradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9.januar” u Kosovskoj Mitrovici, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender