22. 05. 2022.

“Jaka i stabilna Srpska svima treba da bude cilj”: Selak povodom 30 godina Ustava Srpske

Donošenjem prvog Ustava Republike Srpske, na današnji dan 1992. godine postavljeni su temelji Republike Srpske, a tadašnji poslanici Skupštine Srpskog naroda su znali da gledaju u budućnost.

Poručio je ovo predsjednik SPS, Goran Selak, povodom 30. godišnjice prvog Ustava Srpske Republike BiH, koji je usvojen 28. februara 1992. godine.

On ističe da se na današnji dan treba prisjetiti kako je stvarana Republika Srpska i da svi trebaju biti zahvalni poslanicima Skupštine Srpskog naroda na viziji i istrajnosti u uslovima građanskog rata, međunarodnih pritisaka i svih drugih teškoća koje je sa sobom nosilo to vrijeme.

Ali, isto tako, naša generacija je dužna da gleda u budućnost i da nastavimo putem sloge, mira i prosperiteta, jer to smo dužni onima koji su živote ugradili u temelje Srpske, kao i onima koji su Republiku Srpsku gradili da bude zemlja slobode i napretka za sve njene građane. Nemamo drugu kuću i drugu otadžbinu i svima nama cilj treba da bude zajednički, a to je što jača i što razvijenija Srpska – poručio je Selak, javlja Srpskainfo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender