29. 05. 2022.

Ukrajina i Rusija dogovaraju mjesto i vrijeme za mirovne pregovore

Serhi Nikjforov, portparol ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog saopštio je da su u toku pregovori Kijeva i Moskve o održavanju pregovaračkog procesa, piše Anadolija.

Nikjforov je demantovao izvještaje da je Ukrajina navodno odbila rusku ponudu za mirovne pregovore. Rekao je da ruski i ukrajinski zvaničnici trenutno razgovaraju o vremenu i mjestu održavanja razgovora.

– Prihvatili smo ponudu ruskog predsjednika Vladimira Putina. U ovom trenutku strane nastavljaju konsultacije o mjestu i vremenu pregovaračkog procesa – objavio je Nikjforov.

Portparol ukrajinskog predsjednika je napomenuo da što prije počnu pregovori, veće su šanse za povratak normalnom životu.

Odgovor je uslijedio nakon što je portparol Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila da su vlasti Ukrajine odbile ruski prijedlog za pregovore.

Ranije je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao Vladimira Putina na pregovore, a potom je porptarol Kremlja Dmitri Peskov poručio da je Moskva spremna poslati pregovaračku delegaciju u Minsk.

Naknadno je Peskov saopštio da je Ukrajina predlagala Varšavu kao mjesto pregovora, a potom prekinula vezu, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender