26. 05. 2022.
Bicikl koji se pretvara u čamac i kamper (VIDEO)

Bicikl koji se pretvara u čamac i kamper (VIDEO)

Bicikl koji se pretvara u čamac i kamper (VIDEO)

Tri u jedan, ali i više od toga – to je Z-Triton. Spadate li u red avanturista koji se vole uputiti na dalja putovanja biciklom ili ste jednostavno jedan od onih koji ekologiju i održivost postavljaju kao prioritet, ovo nekonvencionalno vozilo bi moglo biti rješenje vaših briga.

Z-Triton će vam omogućiti bezvučni prevoz na pedale, ali uz električnu pomoć. U načelu se radi o triciklu, a prava stvar se nalazi iza vozača, onoga koji okreće pedale. 

U pitanju je minijaturna kabina koja može poslužiti kao prenoćište. S njom nije potrebno voditi brigu o sklapanju šatora, a pritom nudi i zgodne dodatke poput audio-sistema, USB povezivanja, pa i vaze s cvijećem. Na krovu su solarni paneli koji omogućavaju punjenje baterije. 

I tu slijedi još jedno iznenađenje. Osim što baterije pogone elektromotorni pogon snage 500 W za asistenciju u vožnji, posebno uzbrdicom, električna energija pogoni i propeler. Da, u nekoliko pokreta Z-Triton postaje plovilo, a nakon što mu se postave bočni uzgonski elementi za stabilizaciju i vrlo sigurno prevozno sredstvo za plovidbu.

Istina, s ovim plovilom nećete ići preko kanala za bure, ali ćete sasvim sigurno moći ploviti jezerom na koje naiđete putem. Ako i nestane struje, tu su vesla kao dio standardne opreme, prenosi Index.

Z-Triton nudi latvijski start-up Zeltini, a početna cijena je 14.500 evra. 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender