24. 05. 2022.
Šta je Nostradamus pričao za 2022. godinu

Šta je Nostradamus pričao za 2022. godinu

Šta je Nostradamus pričao za 2022. godinu

Jedno od proročanstva francuskog filozofa Mišel de Notr-Dama – Nostradamusa nalaže da svijet očekuje novi rat 2022. godine, i to kroz napad na Francusku s istoka.

Prema njegovom proročanstvu teško je odrediti tačan datum njegovih predviđanja jer se baziraju na astronomskim kretanjima, ali ovaj napad mogao bi se dogoditi u proljeće.

Inače, on je predvidio brojne događaje iz istorije: Francusku revoluciju, veliki požar u Londonu 1666. godine, jačanje moći Napoleona i Adolfa Hitlera, slijetanje na mjesec, smrt trojice članova obitelji Kenedi, teroristički napad na Svjetski trgovinski centar u Njujoruku 2001…

Korona virus je obilježio 2020. i 2021. godinu, a kao i za mnoge značajne istorijske događaje, pojavila se vijest da je Nostradamus – poznat po navodnim proročanstvima – predvidio baš ovu pandemiju, ali i navodno za naredne godine.

U moru nedokazanih tvrdnji, lažnih vijesti i zbunjujućih informacija, navodi se i da su Nostradamusovi stihovi objavljeni 1555. godine u djelu Proročanstvo nagovijestili epidemiju 2020.

Svoja je predviđanja oko 500 godina ranije podijelio ovaj francuski filozof.

Predvidio je i velike klimatske promjene, potrese i poplave. Cijene će porasti, a pojaviće se i veći postotak gladi u svijetu. Razviće se i umjetna inteligencija i to do nivoa pojave svijesti, a u današnjem svijetu gdje je Internet okosnica svega, to zvuči prilično zabrinjavajuće.

Uz to, najavio je i pad Evropske Unije, pri čemu je prvi korak već bio Brexit.

Zastrašujući zemljotres, koji će biti intenzivniji od svih potresa u posljednjoj deceniji, navodno će se, sudeći po Nostradamusovim zapisima, dogoditi u Japanu 2022. godine. Navodno je inicijalni potres, koji je najavio novi užasniji, već bio prošle godine. 

Iako njime nije izazvana značajnija šteta, on je bio najjači potres od 2011. koji je pogodio tu zemlju, pa je stanovništvo u strahu od potencijalnog ponavljanja katastrofe.     

Migrantska kriza 

Nostradamus je pisao: “Od krvi i gladi veća nesreća. Sedam puta dolazak na morsku plažu/Smrt od gladi,zatočeništvo.

 Vjeruje se kako te reči ukazuju na situaciju u mnogim afričkim zemljama i u državama s Bliskog istoka, odakle su usljed ratova i zbog gladi ljudi primorani da nalaze spas u drugim zemljama.  

Slom Evropske unije 

Britanski list Sun navodi i kako je francuski filozof baš za 2022. predvidio slom Evropske unije (EU) koji je, kako se vjeruje, logičan slijed događaja nakon Brexita. 

“Sveti hramovi u vrhunskom rimskom stilu/Odbaciće temelje carstva” – govorio je on, a što tumači njegovih riječi vide kao priču o Rimskom ugovoru, ratifikovanom 1957. godine, kojim je u suštini osnovana Unija.

Prema Nostradamusu, tvrdi se, Brexit je bio samo početak, a čitavoj Evropskoj uniji je suđeno da se raspadne 2022. Već je nagovješteno da bi Poljska mogla da bude prva zemlja koja će nakon Velike Britanije napustiti blok, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender