24. 05. 2022.

Produžen pritvor osumnjičenom za obljubu štićenice Doma “Rada Vranješević”

Osnovni sud u Banjaluci je za još dva mjeseca produžio pritvor E. H. (25) iz Modriče kojeg sumnjiče da je obljubio štićenicu Doma za djecu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci, potvrđeno je “Glasu Srpske” u pomenutom sudu.

Modričanin je osim za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina, osumnjičen i za zadovoljenje polnih strasti pred djetetom. Pritvor mu je produžen na prijedlog banjalučkog Okružnog tužilaštva i po sudskom rješenje može trajati do 27. aprila.

Nakon hapšenja Modričanina otkriveno je i da su još dva portira Doma “Rada Vranješević seksualno zlostavljali štićenice. Prvo je otkriveno da je portir A. K. (42) obljubio  trinaestogodišnju djevojčicu iz Doma. On je uhapšen i pritvoren krajem januara, a Tužilaštvo je i za njega nedavno tražilo produženje pritvora.

Prijedlog je upućen Okružnom sudu u Banjaluci, ali odluka još nije saopštena.

Taj slučaj je otkriven još 17. decembra prošle godine kada se djevojčica požalila nadležnima. Portir je tada suspendovan i suspenzija je trajala 17 dana, a ponovo je suspendovan nakon što je uhapšen.

Poslije tog otkriven je još jedan slučaj seksualne zloupotrebe štićenica Doma za šta je osumnjičen portir M.J. (60). Njega terete da je seksualano iskorištavao sedamnaestogodišnjakinju u periodu od kraja septembra prošle do 6. januara ove godine. Protiv njega je izvještaj tužilaštvu podnesen početkom februara. (Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender