25. 05. 2022.

Putin: Za rješenje krize Ukrajina mora da prihvati tri uslova

Predsjednik Rusije Vladimir Putin prenio je francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu da je rješenje krize u Ukrajini moguće samo ako se bezuslovno uzmu u obzir, kako je rekao, legitimni interesi Rusije u sferi bezbjednosti koji uključuju priznanje ruskog suvereniteta nad Krimom, demilitarizaciju i denacifikaciju ukrajinske države i osiguranje neutralnog statusa Ukrajine.

Putin je Makronu rekao da je Moskva otvorena za razgovore sa Kijevom, saopštio je Kremlj, a prenosi Sputnjik.

“Tokom dugog telefonskog razgovora na inicijativu francuske strane predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik Francuske Emanuel Makron obavili su ozbiljnu i sadržajanu razmjenu mišljenja o svim aspektima situacije u vezi s Ukrajinom”, navodi se u saopštenju.

Putin rekao je danas francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu da je rješenje za Ukrajinu moguće ako Kijev bude neutralan, “denacifikovan” i “demilitarizovan”, saopšteno je iz Kremlja.

Predsjednik Francuske je razgovarao danas i sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim, saopštila je Jelisejska palata.

Francuski predsjednik Emanuel Makron ponovio je danas u telefonskom razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom zahtjev međunarodne zajednice da se zaustavi ruska ofanziva u Ukrajini.

Makron je apelovao na Putina da se prekinu svi napadi na civile u Ukrajini, očuva civilna infrastruktura i omogući bezbjedan pristup ključnim putevima, naročito južno od Kijeva, saopšteno je iz kancelarije francuskog predsjednika, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender