22. 05. 2022.

Višković: Srpska ima dovoljno namirnica, Vlada radi svoj posao

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je Vlada u skladu sa Zakonom o interventnim nabavkama nedavno donijela odluku da putem dva resorna ministarstva bude nabavljena određena količina životnih namirnica.

Višković je rekao novinarima da je riječ o robi poput pšenice, kukuruza, soli, ulja i slično, te da Vlada na tom planu nije htjela sve to u javnosti previše da eksponira s ciljem da se ne izaziva nepotrebna panika među stanovništvom.

“U ovom momentu imamo dovoljno svih namirnica na tržištu. Prema tome, Srpska nema nestašice bilo koje robe”, rekao je Višković.

On je dodao da je razgovorano i sa “Elektroprivredom Srpske” da dvije njene termoelektrane, zbog rudnika koji su u njihovom sastavu, obezbijede dodatne količine dizela kako bi u nekom, eventualno, kritičnom momentu mogli funkcionisati, odnosno da ne bude ugroženo snabdijevanje strujom Srpske.

“Dakle, Vlada radi svoj posao”, poručio je premijer Srpske.

On je podsjetio da Vlada ne može aktivirati Robne rezerve jer su u stečaju, te da taj postupak još nije završen, kao i da je i dalje na snazi ograničenje marži osnovnih životnih namirnica u Srpskoj.

“Pratimo cijene, njihov rast i inflaciju. Budite sigurni da Vlada ima dovoljno znanja da reaguje u potrebnom momentu”, poručio je Višković.

Kada je riječ o realizaciji aktuelnih projekata u Srpskoj, u vezi sa željezničkom i putnom infrastrukturom (Koridor “Pet ce”), a koje podržava EU, Višković je rekao da prema njegovim informacijama nijedan problem ne postoji po tom pitanju u ovom momentu, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender