24. 05. 2022.
RTS: Iznenađeni smo uvredama i optužbama tima Ace Lukasa

RTS: Iznenađeni smo uvredama i optužbama tima Ace Lukasa

RTS: Iznenađeni smo uvredama i optužbama tima Ace Lukasa

Radio-televizija Srbije, povodom konferencije za novinare učesnika na “Pesmi za Evroviziju '22” Aleksandra Vuksanovića i njegovog stručnog tima, saopštava da je neprijatno iznenađena lavinom uvreda, neutemeljenih optužbi, insinuacija i unižavanja ugleda naše kuće.

Kao dobar domaćin pružićemo svim izvođačima jednake uslove, a o pobedniku će odlučivati nezavisni i stručni žiri, kao i publika.

Možda to nekima nije po volji, možda su neki navikli da rade drugačije, možda upravo onako kako bez ikakvih dokaza i osnove optužuju druge da to rade.

Zbog dobre atmosfere koja vlada u organizaciji i među takmičarima na “Pesmi za Evroviziju '22” nećemo odgovarati nikome lošim tonom. Sve tvrdnje iznete protiv RTS-a pomenuti učesnici imaće priliku da dokazuju u instituciji u kojoj se utvrđuju činjenice.

Radio-televizija Srbije će, i pored svega, organizovati ovo takmičenje na najvišem nivou na ponos svih građana Srbije.

Svim učesnicima želimo mnogo uspeha na našoj “Pesmi za Evroviziju '22” i puno radosti zbog učešća i saradnje sa RTS-om, navodi ova medijska kuća.

Pjevač Aca Lukas održao je konferenciju za medije pred nastup na festivalu “Pesma za Evroviziju '22”, na kojoj planira da se predstavi sa numerom “Oskar”. Ipak, pjevač još uvijek ne zna da li će se takmičiti, a optužio je RTS, koji je organizator pomenutog festivala, jer nije izašao u susret njegovim zahtjevima.

Na konferenciji je prvi govorio producent Saša Mirković, koji nije krio svoje nezadovoljstvo u organizaciji festivala i nije se libio da oštro napadne Oliveru Kovačević.

Aca Lukas je izvođač koji donosi pesmu, a o njegovom uspehu ne mora mnogo ni da se priča, jer ne postoji dvorana koju on nije napunio. Prijavili smo se ove godine da odbranimo čast mlađih učesnika i dece koja učestvuju i nemaju mogućnost za specijalne efekte, a RTS to se sve naplaćuje hiljade i hiljade evra.

Olivera Kovačević, koja je glavna i odgovorna za zabavni program RTSa, je tužila mene zbog nekih izjava. Dakle, izvođačima bukvalno naplaćuje učešće, pesme dobijaju džabe, pa ukradu projekat i pesmu nose na Evroviziju. Nije legitimno da se demorališem ja kao producent, niti Aleksandar kao izvođač. Donećemo odluku u narednih 24 sata, jer mi želimo da znamo ko su članovi žirija, ko će ocenjivati“, rekao je Saša Mirković.

Aca Lukas nije krio da deli mišljenje sa Sašom, pa je takođe tvrdio da učesnici moraju da plate da bi pobedili i predstavljali svoju zemlju.

“Aca Lukas ide na takmičenje da pobedi ili ne pobedi, ali ne plaćam pobedu, jer odlazak na Evroviziju ne treba da se plaća . Garantujem vam da će ove godine otići predstavnik koji neće platiti Oliveri Kovačević.Naše je pravo da možemo da odemo na Evroviziju ako pobedimo. Ne mislimo da sam ja najpopularniji izvođač od kandidata, nego znamo da jesam”, rekao je Lukas, pa dodao:

“Ove godine će ići ekipa koja će Srbiji da donese dobre rezultate, a zbog svoje domovine sam se i prijavio na ovo takmičenje. Hoću da učestvujem, jer ovaj odabir za predstavnika Srbije na Evroviziji nije vlasništvo RTSa. Mora da kaže ko su svi članovi žirija i otići će onaj koji je najbolji, a ne onaj ko će dati najviše para”, javlja Nova.

Podsjetimo, RTS već duži niz godina praktikuje da se članovi žirija otkriju samo 24 sata pred takmičenje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender