24. 05. 2022.
Borac slavio u Tuzli

Borac slavio u Tuzli

Borac slavio u Tuzli

Fudbaleri Borca savaldali su Tuzla siti u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH sa 1:0 u meču koji je odigran na “Tušnju”. Jedini gol na meču dao je Toni Jović u 28. minutu kada je iskoristio grešku u odbrani domaćih koji nisu uspjeli da očiste dug pas koji je uputio Aleksandar Vojnović.

Jedini gol na meču dao je Toni Jović u 28. minutu kada je iskoristio grešku u odbrani domaćih koji nisu uspjeli da očiste dug pas koji je uputio Aleksandar Vojnović. 

Poslije tog trenutka Tuzla siti je konstantno vršio pritisak, ali je Bojan Pavlović dva puta sjajno intervenisao posliej šuteva Sulejmana Krpića u 67. i 71. minuti, dok je napadač Tuzlaka još dva puta bio neprecizan iz povoljnih situacija.

Mogli su Banjalučani da budu jednom nogom u polufinalu da je Panajotis Moraitis iskoristio situaciju jedan na jedan sa Bakirom Brajlovićem u 87. minutu, ali je kapiten ekipe Husrefa Musemića spriječio Grka da udupla prednost.

Bilo kako bilo, ovo je druga pobjeda “crveno-plavih” u nastavku sezone, a poslije 180 minuta fudbala imaju gol razliku 5:0, javlja Gla Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender