20. 05. 2022.

“Demonstracija revanšizma i osvete prema građanima”: Borenović osudio odluku skupštinske većine u Banjaluci

Sramota je, neodgovorno i zaprepašćujuće što SNSD skupštinska većina u Banjaluci zaustavlja ozbiljne investicione projekte i zapošljavanje naših sugrađana.

Poručio je predsjednik PDP, Branislav Borenović, komentarišući odluku većine  u Skupštini grada Banjaluka, kojom je, kako je danas rekao gradonačelnik Draško Stanivuković, odbijena investicija vrijedna 60 miliona KM, odnosno ulaganje u poslovnu zonu Ramići.

– Umjesto da su sve republičke i gradske službe na raspolaganju Banjaluci, da značajni projekti budu realizovani što brže i efikasnije, dešava se neviđena opstrukcija od strane skupštinske većine koja je, pod kontrolom SNSD i satelitskih stranaka, odbila da u Dnevni red skupštinskog zasjedanja uvrsti odluku o prodaji hale u Poslovnoj zoni „Ramići“, a za potrebe investitora koji se obavezuje na ulaganje od 60 miliona KM i zapošljavanje 300 radnika – rekao je on.

Dodaje da je ovo do sada naogoljenija demonstracija politike osvete i revanšizma prema Banjaluci i Banjalučanima, uz već nebrojene blokade i opstrukcije; odbijanje izgradnje novog gradskog parka, davanja neiskorištenog poljoprivrednog zemljišta u zakup građanima za poljoprivredu.

U vrijeme zamaha nove ekonomske krize, kada se normalne zemlje bore za svako radno mjesto, skupštinska većina u Banjaluci slijepo sprovodi Dodikove prijetnje iz izborne noći i na ovaj način se sveti cijelom gradu – kaže on i nastavlja:

– Danas, kada sve poskupljuje, zaustavljanje novog zapošljavanja i zdravih projekata na skupštinskim komisijama gdje SNSD većina provodi politiku svog šefa kojom kažnjava Banjaluku je za rubriku vjerovali ili ne. Ti ljudi kao da ne žive u Banjaluci, kao da im porodice, prijatelji komšije nisu ovdje, pa se maćehinski odnose prema gradu i uništavaju razvojne šanse. Frustrirani, rade na štetu naroda, a morali bi se izdići iznad sujete kada su u pitanju investicije u realni sektor – kategoričan je Borenović.

On je za kraj poručio da gradonačelnik Drašku Stanivukoviću i odbornicimi “slobodnih narodnih stranaka“ imaju njegovu podršku u nastojanju da u Banjaluku dovede investitore i omoguće prijeko potrebna nova radna mjesta u realnom sektoru, javlja Srpskainfo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender