20. 05. 2022.
Lukač: Srpska i BiH nemaju bezbjednosnih izazova

Lukač: Srpska i BiH nemaju bezbjednosnih izazova

Lukač: Srpska i BiH nemaju bezbjednosnih izazova

Republika Srpska i BiH trenutno nemaju nikakvih bezbjednosnih izazova i nema potrebe da se razmišlja o bilo kakvim opcijama koje bi dovele do uznemirenosti stanovništva, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

“Što se tiče Republike Srpske i BiH, trenutno nemamo nikakvih bezbjednosnih izazova. Nadamo se da ih nećemo ni imati jer nema potrebe da razmišljamo o bilo kakvim opcijama koje bi dovele do uznemirenosti stanovništva na teritoriji Srpske i BiH”, rekao je Lukač novinarima u Trebinju.

Lukač je rekao da policije i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH treba da budu spremne da se brinu o bezbjednosti građana.

On je dodao da i u drugom entitetu provode određene aktivnosti na svom opremanju i kupovini oružja i opreme. “Ja to pozdravljam. Sve što je za nabavku u policijske svrhe i bezbjednost građana širom BiH pozdravljam i podržavam takva ulaganja u policiju”, rekao je Lukač.

“Opremanja i obučavanja koje svakodnevno radimo u našem centru za obuku u Zalužanima u Banjaluci, gdje u svakom trenutku imamo ekipe Žandarmerije, redovne policije, Specijalne antiterorističke jedinice koje rade obuku i na taj način sigurno dižemo naše kapacitete na mnogo viši nivo”, rekao je Lukač. On je dodao da je stanje u svim policijskim upravama u Republici Srpskoj na zadovoljavajućem nivou, uključujući i Policijsku upravu Trebinje.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa istakao je da svi građani Hercegovine mogu da se osjećaju bezbjedno, te da će pripadnici policije to omogućiti i više raditi na tome. Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je saradnja između grada, trebinjske Policijske uprave i resornog ministarstva na visokom nivou, te poručio da se dobrom saradnjom otklanjaju svi eventualni bezbjednosni izazovi.

“Trebinje je od turista, ali i građana ocijenjeno visokom ocjenom zbog dobre bezbjednosti”, rekao je Ćurić. MUP ne provodi nikakve aktivnosti koje bi mogle da ugroze bilo koga Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ne provodi nikakve aktivnosti koje bi mogle da ugroze bilo koga, rekao je resorni ministar Dragan Lukač. Policija prikazom svoje raspoloživosti pokazuje, kaže Lukač, da je otvorena prema svim građanima, da bi se vidjelo kako se sarađuje u zajednici, kako policija sarađuje sa građanima, ali i da bi se vidjelo sa čim policija raspolaže i šta radi.

“Nema nikakve veze sa insinuacijama da MUP Republike Srpske provodi bilo kakve aktivnosti koje bi mogle bilo koga da ugroze”, rekao je Lukač novinarima u Trebinju. Lukač je naveo da MUP provodi aktivnosti kao i svake godine za Dan policije, samo su ovaj put povodom 30 godina odlučili da to urade u više gradova Republike Srpske.

Time su, dodao je, omogućili i djeci u Trebinju, Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Istočnom Sarajevu, da vide sa čim policija raspolaže, a i da školarce zainteresuju da budu pripadnici MUP-a, nose uniformu Policije Republike Srpske i brinu o bezbjednosti svih građana, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender