20. 05. 2022.
Prnjavor: Ukrajinskoj crkvi i udruženjima po 100.000 maraka

Prnjavor: Ukrajinskoj crkvi i udruženjima po 100.000 maraka

Prnjavor: Ukrajinskoj crkvi i udruženjima po 100.000 maraka

Ukrajinskoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Prnjavoru i udruženjima biće doznačeno po 100.000 KM, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je danas u Prnjavoru za jedno sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović posjetio predstavnike ukrajinske zajednice.

U narednim danima za početak ćemo doznačiti crkvi 100.000 maraka i udruženjima još 100.000 maraka da oni mogu da otpočnu određene aktivnosti kako oni misle da treba. Dogovorili smo da se popiše imovina, prije svega crkvena, da se pokušaju sanirati neki objekti – naveo je Dodik.

Dodik je istakao da je ukrajinska zajednica veoma integrisana, te dodao da joj stalo do stabilnosti i mira u Republici Srpskoj, ali i u Ukrajini.

Dodik je najavio i pomoć djeci iz Ukrajine.

– Znajući da su djeca iz Prnjavora išla u Ukrajinu kada ovdje nije bilo struje i nisu radile škole, mi smo spremni da participiramo u smještaju i ugodnom boravku djece iz Ukrajine kod nas – naglasio je Dodik.

Istakao da Srpska želi da se sukobi što prije završe.

Mi podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine. Iskazali smo spremnost da se humanitarno uključimo, da se ovdje okupimo, te kroz udruženja i vjersku zajednicu pomognemo narodu u Ukrajini. I oni su nama pomogali u teškim vremenima – dodao je Dodik.

Istakao je da je cijeli svijet zabrinut zbog sukoba u Ukrajini.

Žao mi je što je došlo do sukoba, vjerujem da će što prije da stane. Očigledno da će ovaj sukob imati zančaje reprekusije i na međunarodno političke odnose i na globalne ekonomske odnose. Već sada se vreši pritisak na energetska i finansijska kretanja. Ono što bi bilo dobro da trenutni sukobi stanu i da se pruži šansa miru – dodao je Dodik, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender