20. 05. 2022.
Lažnim dojavama ojadio kladioničare za 145.500 KM

Lažnim dojavama ojadio kladioničare za 145.500 KM

Lažnim dojavama ojadio kladioničare za 145.500 KM

Nedeljko D. (23) iz Foče osumnjičen je da je kladioničarskim prevarama nezakonito zaradio oko 145.500 KM i tako oštetio veći broj osoba sa područja Jugoistočne Evrope, saznaje “Glas Srpske”.

Nezvanično saznajemo da se radi o dobro uigranoj kladioničarksoj prevari. Osumnjičeni je raznim osobama iz više zemalja iz Jugoistočne Evrope za novac slao navodno rezultate naštimanih utakmica.

– Sve se dogovaralo putem društvenih mreža i raznih aplikacija za slanje poruka. Osumnjičeni bi žrtvama govorio da ima sigurne rezultate naštimanih utakmica i da mogu da zarade kladeći se, ali da njemu moraju poslati određeni iznos novca kako bi im to oktrio-rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale, saopštili su da su pretresli prostorije koje koristi osumnjičeni te pronašli određenu količinu novca i oružja. Navode da ga sumnjiče za pranje novca i  neovlaštenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– N. D. sumnjičimo da je od 03. novembra 2018. godine do 09. decembra 2021. godine u pošti i bankama podizao različite iznose vlasništvo većeg broja oštećenih lica iz različitih zemalja sa područja Jugoistočne Evrope. On je na taj način  ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 138.910 maraka i 3.403 evra  – saopšteno je iz PU Foča.

Navodi se da su pretresom kod osumnjičenog osim novca, pronađeni i zaplijenjeni mobilni telefon, kao i vojna puška marke „Zastava M-48” i određena količina municije.

– Nakon kompletiranja predmeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu, protiv  N.D., će biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima pranje novca i neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – saopštila je policija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender