24. 05. 2022.
Poljoprivrednicima i borcima novčana pomoć, evo koliko će dobiti

Poljoprivrednicima i borcima novčana pomoć, evo koliko će dobiti

Poljoprivrednicima i borcima novčana pomoć, evo koliko će dobiti

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske održao je sjednicu, te zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku ratarskoj, povrtarskoj i voćarskoj proizvodnji, proizvođačima svinjskog mesa i proizvođačima kvalitetno priplodnog materijala, a radi obezbjeđenja dovoljnih količina domaćih poljoprivrednih proizvoda i sprečavanja daljih poremećaja na tržištu izazvanih pandemijom virusa korona.

Odobrena je isplata sredstava u ukupnom iznosu do 10.000.000 KM za potrebe podrške poljoprivrednim proizvođačima za saniranje posljedica izazvanih virusom korona.

– Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i fizičko lice donijeti Agencija za agrarna plaćanja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja podrške poljoprivrednim proizvođačima u uslovima izazvanim pandemijom virusa korona koje će donijeti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske usvojio je Informaciju Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite o materijalnom položaju socijalno ugroženih nezaposlenih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata od prve do pete kategorije mlađih od 60 godina, i zahtjev za dodjelu finansijske pomoći za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom korona virusa.

Radi poboljšanja materijalnog položaja ovih lica obezbjeđuje se jednokratna novčana pomoć u visini od 100,00 KM, a broj korisnika ovog primanja je 10.002.

–  Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 1.000.200 KM za ublažavanje posljedica korona virusa na ekonomsku situaciju nezaposlenih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata od prve do pete kategorije mlađih od 60 godina – dodaje se u saopštenju, javlja RTRS.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske zaključio je da je Ministarstvo trgovine i turizma dostavilo spisak javnih kuhinja koji ispunjavaju uslove za dodjelu novčane pomoći u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske od 17 februra 2022. godine. Odobrava se finansijska pomoć, u ukupnom iznosu od 153.100 KM organizacijama koje putem javnih kuhinja pružaju pomoć najugroženijim građanima Republike Srpske.

Možete nas pratiti na Facebook stranici:
RTV Kontakt

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender