23. 05. 2022.
Jugoslovenske ljepotice tužne sudbine

Jugoslovenske ljepotice tužne sudbine

Jugoslovenske ljepotice tužne sudbine

Pred njima su muškarci padali na koljena, a žene su željele da izgledaju baš kao one. Iako su bile nestvarno lijepe i vrlo uspješne u svom poslu, sreća ih nije pratila.

Ove ljepotice bivše Jugoslavije su završile živote tragično:

Ena Begović

Glumica Ena Begović karijeru je počela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića “Okupacija u 26 slika”, a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je u filmu “Pad Italije” 1981. Važila je za jednu od najljepših žena bivše Juge, a u braku sa biznismenom Josipom Radeljakom dobila je ćerku Lanu.

Ena je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 15. avgusta 2000. godine. Imala je 40 godina kada je izgubila život.

Neda Arnerić

Njen osmijeh pamte generacije, a ulogama koje su joj obilježile karijeru se ne zna broj. Proslavljena glumica preminula je u januaru 2020. Godinama su govorili da se glumica dugo borila sa depresijom.

Nikica Marinović

Tužan kraj skromne Dubrovčanke. Davne 1966. godine, popularni ženski časopis “Bazar” organizovao je prvi Izbor za mis tadašnje Jugoslavije, a titulu je jednoglasnom odlukom žirija ponijela prekrasna devetnaestogodišnja Dubrovčanka Nikica Marinović.

Za dlaku joj je izmakla kruna na smotri ljepotica u Londonu, ali titula prve pratilje Miss svijeta još uvijek je najbolji plasman koji je na tom prestižnom takmičenju postigla neka djevojka s ovih prostora.

Nikici su, kako se činilo, sva vrata bila otvorena, dobila je pregršt filmskih ponuda, međutim, skromna, povučena Dubrovčanka, posvetila se manekenstvu i modi. Ipak, nije se najbolje snašla, prije svega kada je riječ o privatnom životu.

Poslije kratke veze uplovila je u brak sa deset godina starijim Vukom Vučom, rediteljem i poznatim “lovcem na ljepotice” s kojim je dobila sina, a razveli su se već nakon tri godine.

Režiseri su joj, reklo bi se, bili slaba tačka jer se nedugo potom udala za Zdravka Šotru. Osamnaest godina živjeli su u naoko skladnoj zajednici, Nikica je rodila još jednog dječaka, no, ubrzo poslije toga uslijedio je drugi razvod i depresija s kojom se borila do kraja života. U novembru 2008. godine pronađena je mrtva u svom domu u centru Beograda, nakon što je popila preveliku dozu pilula za spavanje.

Mira Furlan

Nema nijednog poznatog glumca iz perioda bivše Jugoslavije kojem politički lom 1990/91. nije u nekoj mjeri zakomplikovao karijeru, ako ne i život. Ipak, od svih glumaca iz nekadašnje zemlje, niko nije tako skupo platio cenzuru kao što je Mira Furlan.

Imala je uspješnu pozorišnu karijeru. A onda se na Dunavu i Drini dogodio rat. Mira Furlan bila je samo jedna od mnogih (mahom anonimnih) ljudi koji su se u trenutku našli s jednom nogom na jednoj strani, a drugom na drugoj.

1986. godine upoznala je sprskog režitelja Gorana Gajića, sa kojim je ubrzo uplovila u vezu.

Pošto je zbog ljubavi živjela na relaciji Zagreb-Beograd, hrvatski mediji su je optužili da se priklonila Srbiji.

Mira Furlan je bila meta predrasuda i pretežno negativnih komentara, zbog veze sa Goranom Gajićem. Uslijedio je otkaz u Kazalištu, oduzet joj je stan koji je naslijedila od bake, a koji je mnogo godina kasnije uspjela da vrati u svoj posjed.

Kako bi izbjegli veće probleme Mira i Goran emigriraju u Ameriku, gdje glumica reputaciju podiže ispočetka, a to je dovelo do nove popularnosti, uloga u nekoliko zapaženih serija.

Legendarna glumica preminula je u 66. godini. Ona je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac, piše Direktno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender