25. 05. 2022.
Konstrakta objasnila o čemu pjeva: “Zdravstvena knjižica je samo jedno od značenja”

Konstrakta objasnila o čemu pjeva: “Zdravstvena knjižica je samo jedno od značenja”

Konstrakta objasnila o čemu pjeva: “Zdravstvena knjižica je samo jedno od značenja”

Ana Đurić, iliti Konstrakta, odnijela je sinoć pobjedu na takmičenju “Pesma za Evroviziju” pesmom “In Corpore Sano”, a demantovala je tvrdnje koje su se u javnosti pojavile da je numera posvećena muzičaru Miroslavu Ničiću, koji je preminuo od leukemije.

Beovizija 2022” donijela je novog predstavnika Srbije na “Evroviziji”, a Konstrakta je pomenutom numerom dospjela u žižu interesovanja javnosti.

– Kažete da je ljudima trebalo 24 sata da shvate smisao pesme? Dobro, 24 sata je potpuno okej. Nije istina da je pjesma posvećena preminulom muzičaru, kako se pričalo. Rano je da pričam na kom bih jeziku pjevala na “Evroviziji” – kazala je ona, pa dodala:

– Ja bih pjevala na srpskom i ostavila bih titl, ako se ja pitam, al’ rano je. Pesma ima mnogo slojeva, pa svako neka izabere šta će da čuje. Razmišljajmo. Nije jedina poruka pesme da umjetnici nemaju zdravstveno osiguranje, zdravstvenu knjižicu. Ovaj festival je dobar da se predstavi dio onog što postoji u muzičkoj produkciji u Srbiji.

Konstrakta je za kratko vrijeme, nakon nastupa u prvoj polufinalnoj večeri na Beoviziji 2022, izazvala ogromnu pažnju javnosti. Njena pesma “In Corpore Sano” ubrzo je postala prva u trendingu, a kladionice na kojima je prije polufinala nije bilo ni na vidiku su je odmah stavile u sam vrh favorita pomenutog prestižnog takmičenja.

Stih “Umjetnica mora biti zdrava”, pravi je hit na društvenim mrežama, a malo ko zna da je pjevačica koja je kao autsajder kročila na scenu “Beovizije” i napravila uspjeh, završila arhitekturu, te da je ponosna majka dvoje djece – djevojčice i dječaka, Lene i Nikole.

Kompozitor Dragoljub Ilić Ilke iz žirija dao je sinoć 12 poena Konstrakti, baš kao i novinarka Una Senić i kompozitor Vladimir Nikolov. Kompozitor Slobodan Marković najviše bodova dao je Sari Jo, dok je pjevačica Neda Ukraden, predsjednica žirija, dala maksimalan broj poena Zorji. Prema glasovima publika Konstrakta je takođe bila prva, piše Blic.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender