21. 05. 2022.
Rusija objavila dokumente, Ukrajina uz pomoć Amerike pravila biološko oružje (FOTO)

Rusija objavila dokumente, Ukrajina uz pomoć Amerike pravila biološko oružje (FOTO)

Rusija objavila dokumente, Ukrajina uz pomoć Amerike pravila biološko oružje (FOTO)

OTKRIVENE su činjenice koje ukazuju na hitnog čišćenje tragova vojno-biološkog programa koji se sprovodi u Ukrajini, a koji finansira Ministarstvo odbrane SAD, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, navodi Izvestija.

„Tokom specijalne vojne operacije otkrivene su činjenice koje ukazuju na hitnog čišćenje tragova vojno-biološkog programa koji se sprovodi u Ukrajini, a koji finansira Ministarstvo odbrane SAD.

Od zaposlenih u ukrajinskim biolaboratorijama dobili smo dokumentaciju o hitnom uništavanju 24. februara posebno opasnih uzročnika kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugih smrtonosnih bolesti. Dokumente sada analiziraju ruski stručnjaci iz trupa radijacione, hemijske i biološke zaštite“, rekao je Konašenkov.

Konašenkov je pojasnio da je Pentagon nakon početka ruske operacije zaštite civila u Donbasu bio ozbiljno zabrinut zbog mogućnosti objelodanjivanja izvođenja tajnih bioloških eksperimenata na teritoriji Ukrajine.

Već sada novi podaci potvrđuju da su se komponente biološkog oružja razvijale u biolaboratorijama Ukrajine, koje se nalaze u neposrednoj blizini Rusije, rekao je on.

Ruska strana će u bliskoj budućnosti predstaviti rezultate analize dobijenih dokumenata. „Upravo objavljujemo uputstva Ministarstva zdravlja Ukrajine o uništavanju patogena i aktima uništavanja u biološkim laboratorijama u Poltavi i Harkovu “ , zaključio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije.

Da bi se spriječilo otkrivanje činjenica da SAD i Ukrajina krše član 1. Konvencije UN o zabrani bakteriološkog (biološkog) i toksičnog oružja, ukrajinsko Ministarstvo zdravlja poslalo je uputstvo svim biološkim laboratorijama da hitno eliminišu uskladištene zalihe opasnih patogena“, objasnio je general-major. (Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender