24. 05. 2022.
“Umetnica mora biti zdrava”: Gdje je bila Konstrakta prije 20 godina?

“Umetnica mora biti zdrava”: Gdje je bila Konstrakta prije 20 godina?

“Umetnica mora biti zdrava”: Gdje je bila Konstrakta prije 20 godina?

Ana Đurić, umjetnički Konstrakta, pobedila je na “Beoviziji 2022” i predstavljaće Srbiju na takmičenju za pjesmu “Evrovizije”. Svojom numerom “In Corpore Sano”, izazvaa je veliku pažnju javnosti, međutim, malo ko zna da je ona počela da se bavi muzikom prije 20 godina.

“Mistakemistake” je vokalno instrumentalni sastav osnovan 1997. godine u Beogradu, od strane Ivana Bona (autor i izvođač, inače magistar vajarstva po struci), Edija Bona (producent, aranžer i majstor zvuka, inače doktor astrofizke po struci).

Bendu “Mistakemistake”, pripadala je i ona, Konstrakta, a između ostalog i svi ostali članovi muzičke grupe “Zemlja gruva”, Milovan Bošković, Ana Janković (Zoe Kida) i Nebojša Anđelković (Šobaja), javlja B92.

Nakon raspada “Mistakemistake”, osnovana je čuvena “Zemlja gruva”, sa isitm sastavom, smao bez Ivana i Edija. Kasnije je u “Mistakemistake” došla i pjevačica Bojana Vunturišević, koja je sada poznata po svojim solo projektima.

O njenom privatnom životu, a malo ko zna da je pjevačica završila arhitekturu, te da je ponosna majka dvoje djece: djevojčice i dečaka, Lene i Nikole. Ana je od 2009. godine u braku sa Milanom Đurićem, kome na društvenim mrežama piše da je, baš kao i Konstrakta, završio Arhitektonski fakultet.

Konstakta je o majčinstvu pričala u jednom intervjuu za domaće medije:

“U dosadašnjem skromnom iskustvu, bilo je situacija u kojima sam se pitala – da li je ovo njegov/njen karakter ili faza? Da li sam pogrešno reagovala, a da nisam razumela njihovu potrebu, i sad je sve otišlo nepovratno dođavola, pokvarila sam nešto? A taj strah se prenosi na decu, utiče na njihovo samopouzdanje. Jer deca nisu strana bića sa druge planete, mali manipulatori ili masa koju ćemo mi da uobličimo i slično. Stvar je mnogo jednostavnija, samo ako uzmemo ozbiljno i sa poštovanjem njihove potrebe. Dakle, žao mi je svake situacije u kojoj je moj strah prevladao potrebe mog deteta — rekla je Konstrakta u intervjuu za portal “Budi keva” prije par godina.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender