20. 05. 2022.
Gradonačelnik Banjaluke zatražio vanrednu sjednicu Skupštine Grada

Gradonačelnik Banjaluke zatražio vanrednu sjednicu Skupštine Grada

Gradonačelnik Banjaluke zatražio vanrednu sjednicu Skupštine Grada

Gradonačelnik Draško Stanivuković zatražio je održavanje vanredne sjednice Skupštine grada Banje Luke na kojoj bi se raspravljalo o investicijama u Banjoj Luci.

Ovo je tačka od izuzetne važnosti za privredni razvoj Banje Luke, a kako predložena prodaja proizvodne hale u Poslovnoj zoni u Ramićima nije ni došla na dnevni red posljednje dvije sjednice gradskog parlamenta – zatraženo je da investicije i ulaganje u Banju Luku budu tema posebne sjednice.

U vezi sa potencijalnim investicijama i ulaganju u Banju Luku, gradonačelnik ponovo poziva na sastanak kako odbornike skupštinske većine, tako i rukovodstvo Republike Srpske.

Podsjećamo da je prošle sedmice nakon što je sa dnevnog reda sjednice Skupštine Grada povučena tačka koja se odnosi na prodaju hale u Ramićima, gradonačelnik napustio sjednicu i lično sa saradnicima odnio poziv za sastanak u Palatu Republike.

Tom prilikom je podsjetio da je od početka mandata, za godinu i dva mjeseca, ukupno 11 poziva upućeno na adresu kako predsjednice Republike tako i predsjednika Vlade Republike Srpske da dođu na razgovor, ali nisu se odazvali.

Naglasio je da je pitanje radnih mjesta i ulaganje u Poslovnu zonu „Ramići“ opšti javni interes, ne samo grada nego cijele Republike.

Napominjemo da je prodaja proizvodne hale u Ramićima predložena licitacijom, na kojoj mogu učestvovati svi zaniteresovani investitori. Gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom obavila je više razgovora sa investitorima, stranim i domaćim, koji su iskazali interesovanje za ulaganje u Poslovnu zonu, navode iz Gradkse uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender