22. 05. 2022.
Neda Ukraden Konstrakti dala 0 poena, a sada je hvali: “Pobedila je pamet”

Neda Ukraden Konstrakti dala 0 poena, a sada je hvali: “Pobedila je pamet”

Neda Ukraden Konstrakti dala 0 poena, a sada je hvali: “Pobedila je pamet”

Beosong nije samo takmičenje već je svake godine tema rasprava- da li je pobijedio kvalitet, šta je žiri više cijenio, ali i da li je namješteno.

Pjevačica Neda Ukraden je bila predsjednica žirija i za TV Prva prokomentarisala je svoje bodove:

“Bilo je dobrih pesama i nastupa, učestvovati na ovakvom takmičenju nije samo audio priča, nego je sada i vizuelna stvar”, rekla je pa dodala:

“Ja sam neko ko ceni trud oko nastupa, meni je zasmetalo što se u finalu nisu našle pesme kao što je pesma Dušana Svilara, ali to nije bitno, Bitno je da je izabrana ne samo fantastična priča nego i muzička, ne samo što je zaslužla pobedu nego mislim da će se odlično plasirati u Italiji. Svi su zaslužili po jedan poen, svi su dobro pevali osim nekoliko izuzetaka. Izvinjavam se svima što misle da se sada predomišljam. Nema recepta za pobedu, jer da ima sve zemlje bi radile po istoj recepturi.”

Ukraden je navela da je Konstrakta nešto potpuno drugačije bez obzira što su sve pjesme imale vizuelnu priču ali ono što se desilo na sceni dalo dodatnu dimenziju.

“Ovo mi se dopada jer je pobedila pamet, ovde ima mnogo inteligencije. Ono što se meni dopalo je što će ovo biti nešto potpuno drugačije, i ako ne bude političkog glasanja u korist Ukrajini predviđam visok plasman ovoj pesmi”, rekla je ona.

Na pitanje što je Ukraden nije dala nijedan bod Konstrakti a sada je hvali, Ukraden ima objašnjenje:

“Zato što je Kontrakta zaslužila 12, a nisam joj dala 12 jer sam htela da nagradim druge pesme da pohvalim trud, pa je bolje da joj ne dam nijedan ako već ne mogu 12”.

Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS-a, rekla je za TV Prva da postoje različiti utisci o pobjedničkoj pesmi ali da mišljenje nije podijeljeno.

“Konstrakta je pobednica koja je dobila najveći broj glasova publike u istoriji Srbije kao samostalne države”, rekla je Kovačević.

Navela je da je tumačenje da je pjesma o zdravlju pojednostavljeno tumačenje.

“Prvi put imamo kompoziciju koja je višeslojna, to nije više samo kompozicija o ljubavi. Ja sam doživela kao zlatnu maku, da je život sada bolji nego ikada pa da je važno biti zdrav”, navela je ona.

Kovačević je rekla da je moguće da će Konstrakta biti favorit i na Evrosongu.

“Mi kao RTS smo u problemu jer slijedi ogroman posao. Jako je važno osmisliti njenu prezentaciju u svetu, kako će izgledati, i slično”, rekla je Kovačević pa dodala:

“Nalazimo se u situaciji da će umetnik da odgovara na konferenciji za medije i o pitanjima koji nisu umetnička, jer bukti rat – naša delegacija će imati veliki zadatak”.

Na pitanje kako komentariše optužbe Ace Lukasa, Kovačević je rekla da to nisu ozbiljne optužbe jer je “bitno je čija usta to govore”.

“To je kao perut, I takve stvari se rešavaju na sudu”, prokomentarisala je Kovačević kratko, i zaključila da nije moguće da se takmičenje namjesti, prenosi B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender