20. 05. 2022.
Borenović: SNSD i njihovi sateliti ne podržavaju smanjenje cijena

Borenović: SNSD i njihovi sateliti ne podržavaju smanjenje cijena

Borenović: SNSD i njihovi sateliti ne podržavaju smanjenje cijena

Večeras smo izglasali zakone o ukidanje akciza na gorivo u periodu od šest mjeseci i smanjenju stope PDV na osnovne namirnice sa 17 odsto na 5 odsto.

Sada je na potezu Dom naroda, od kojeg očekujem da hitno potvrdi ove mjere s ciljem suzbijanja divljanja cijena i olakšavanja finansijskih posljedica po budžete građana.

Poručio je predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH Branislav Borenović, dodavši da “ekstremne situacije, na koje vlast ne reaguje, traže izuzeće od teških političkih tema i hitne mjere”.

On ističe da je bilo neophodno donijeti mjere, jer je konstantan rast cijena otežavao i onako tešku finansijsku situaciju sa kojom se bori većina stanovništva:

– Dom naroda sada ima veliku odgovornost da potvrdi ove odluke Predstavničkog doma, a delegati da pokažu da djeluju u korist građana, a ne suprotno. Žao mi je što kolege iz SNSD i njihovi sateliti nisu bili na glasanju i što su na taj način poslali poruku da ne podržavaju smanjenje cijena goriva i stope PDV na osnovne životne namirnice – rekao je Borenović.

Neka sada, dodaje, objasne i prevoznicima, ali i svim građanima “zašto su pobjegli sa sjednice” kada je trebalo glasati o ukidanju akciza na gorivo i smanjenju stope PDV sa 17 odsto na pet odsto.

– Što se mene tiče, oni su bježanjem glasali protiv ovih zakonskih rješenja. Ali, u svakom slučaju, najvažnije je da su ova mjere usvojene u Predstavničkom domu i očekujem da ih već sutra ili prekosutra, što je hitnije moguće, Dom naroda i potvrdi, kako bi stupile na snagu – zaključio je Borenović, javlja Srpskainfo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender