26. 05. 2022.
18 novozaraženih u Srpskoj, preminule dvije osobe iz Teslića

18 novozaraženih u Srpskoj, preminule dvije osobe iz Teslića

18 novozaraženih u Srpskoj, preminule dvije osobe iz Teslića

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 196 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 18 osoba, a preminula su dva lica.

Radi se o devet muškaraca i devet žena, od kojih su tri osobe mlađe, sedam srednje i osam starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, po dvije iz Gradiške, Dervente i Kotor Varoša i po jedna iz Doboja i Petrova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, srednje i starije životne dobi, iz Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.449 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.306 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 416.166 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 108, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 34, a u ostalim bolnicama 74. Na respiratoru je 14 osoba, sedam u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, sedam u ostalim bolnicama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender