24. 05. 2022.
Putin: SAD pokušavaju nas da okrive, mi s tim nemamo ništa

Putin: SAD pokušavaju nas da okrive, mi s tim nemamo ništa

Putin: SAD pokušavaju nas da okrive, mi s tim nemamo ništa

Ruski predsjednik Vladimir Putin komentarisao je danas situaciju u svijetu, a u vezi sa sukobima koji se odvijaju u Ukrajini.

Predsjednik Rusije je rekao da cijene energenata na zapadu rastu zbog “njihovih pogrešnih kalukacija”.

“SAD su zabranile uvoz ruskih energenata i sada pokušava nas da okrivi za rast cijena, ali mi s tim nemamo ništa”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je dodao da SAD sada pokušavaju da potpišu ugovore o energetima s Iranom i Venecuelom.

On je rekao da postoji povećana potražnja za određenim proizvodima, ali da nema sumnje da će ovi problemi biti riješeni.

“Jasno je da u ovakvim trenucima raste potražnja za određenom grupom proizvoda, ali ne sumnjam da ćemo mirno riješiti sve ovo, da će se ljudi vremenom preorijentisati i shvatiti da ne postoji problem koji nećemo moći da riješimo”, rekao je Putin na sastanku sa savjetom ministara.

Putin je rekao da i dalje ima očekivanja da ovogodišnji izvoz bude dobar.

On je poručio da se Rusija neće zatvoriti i da će biti spremna da sarađuje sa svima.

“Pozivi neprijateljskih zemalja svojim građanima da se toplije obuku, kao i optužbe protiv Rusije zbog ove situacije su jako čudne, pogotovo što Rusija ispunjava sve svoje obaveze u sektoru energetike”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je rekao da će zajedno s partnerima koje ne priznaju sankcije Zapada naći rješenje za sve probleme, javlja Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender