25. 05. 2022.
Rusi: Nije napadnuta dječija bolnica, već vojni objekat, širi se laž

Rusi: Nije napadnuta dječija bolnica, već vojni objekat, širi se laž

Rusi: Nije napadnuta dječija bolnica, već vojni objekat, širi se laž

Ujedinjene nacije su iznijele netačne informacije o ruskom napadu na ukrajinsku bolnicu u Marijupolju, koja je pretvorena u vojni objekat, optužio je prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

Tako nastaju lažne vijesti. Mi smo još 7. marta upozorili da su tu bolnicu radikali pretvorili u vojni objekat. Veoma je uznemirujuće što UN širi ove informacije bez provjere, napisao je Poljanski, prenosi ruska državna agencija TASS.

– Današnji napad na bolnicu u Marijupolju, u Ukrajini, gdje se nalaze porodilišta i dječja odjeljenja, je užasan – napisao je ranije na Tviteru generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je juče Rusiju za vazdušni napad na bolnicu i porodilište u Marijupolju tvrdeći da pod ruševinama ima i djece.

Direktni napad ruskih snaga na porodilište. Ljudi, djeca su pod ruševinama. Zvjerstvo. Koliko dugo će svijet biti saučesnik ignorisanjem terora? Odmah zatvorite nebo! Zaustavite ubijanja! Imate moć, ali izgleda da gubite čovječnost – naveo je Zelenski na Fejsbuku ponavljajući poziv NATO zemljama za stvaranje zone zabrane leta iznad Ukrajine.

Zelenski je postavio i video-snimak na kojem se vide razrušene zgrade i prostorije bolnice.

Gradsko vijeće Marijupolja saopštilo je prethodno da je u ruskim vazdušnim udarima potpuna uništena dječja bolnica u tom gradu, kao i da još nije poznato da li je u napadu neko poginuo.

Gradske vlasti tvrde da je nekoliko bombi bačeno na bolnicu i da je šteta ogromna, prenijela je britanska agencija Rojters, koja navodi i da ovu vijest nije mogla da provjeri iz drugih izvora.

Sada se oglasio ruski zvaničnik koji negira ove navode, ali i njihove optužbe su za sada bez zvanične potvrde.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender