26. 05. 2022.
Gradonačelnik: Banjaluci umanjeni prihodi za 4 miliona KM

Gradonačelnik: Banjaluci umanjeni prihodi za 4 miliona KM

Gradonačelnik: Banjaluci umanjeni prihodi za 4 miliona KM

Skupština Grada okončala je 11. sjednicu na kojoj je usvojena odluka o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti za 2022. godine, uz amandman Kluba odbornika SNSD-a kojim je smanjen izvorni prihod Grada za četiri miliona KM, navode iz Gradske uprave.

Za amandman je glasalo 17 odbornika, a devet je bilo protiv.

-Smanjili su izvorni prihod Grada za četiri miliona KM. Pored toga, odustali su od našeg prijedloga da se za milion KM poveća ulaganje za sport. Odbili su i investitora koji je htio da otvori nova radna mjesta, a riječ je o investitoru Tropik koji je tražio izmjenu regulacionog plana kako bi nove objekte mogao da prilagodi novoj vrsti proizvodnje – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je kazao, ovim su poslali poruku da ih ne interesuju ni investicije ni prihodi Grada.

-Sada moramo da sagledamo budžet i da vidimo čega se za ova četiri miliona moramo odreći – poručio je gradonačelnik.

Najavio je da će se morati razmisliti o političkom odgovoru na sve ovo.

U nastavku današnje sjednice usvojeno je i više prijedloga odluka o dodjeli u zakup pod posebnim uslovima poslovnih prostorija različitim udruženjima, te Odluka o utvrđivanju sufinansiranja boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi na teritoriji grada Banje Luke.

„Zeleno svjetlo“ dobio je program razvoja sporta za ovu godinu i plan sufinansiranja kulturno-umjetničkog amaterizma i projekata iz kulture.

Podsjećamo, u prvom dijelu ovog 11. zasjedanja 3. marta Skupštine grada Banje Luke razmotrila je prvih pet tačka dnevnog reda čiji je predlagač bila Komisija za izbor i imenovanje, nagrade i priznanja s obzirom na to da je gradonačelnik Draško Stanivuković napustio to zasjedanje zbog skidanja sa dnevnog reda tačaka koje se odnose na investicije, navode iz Gradske uprve.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender