24. 05. 2022.
U Srpskoj 12 novozaraženih

U Srpskoj 12 novozaraženih

U Srpskoj 12 novozaraženih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 165 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 12 osoba.

Radi se o osam muškaraca i četiri, od kojih je jedna mlađe, osam srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, tri osobe su iz Banjaluke, i po jedna iz Bijeljine, Višegrada, Vukosavlja, Gradiške, Dervente, Modriče, Pala, Srpca i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o jednom muškarcu i dvije žene, starije životne dobi, iz Doboja, Dervente i Broda.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 111.461 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 6.309 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirana je ukupno 416.331 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 102, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 32, a u ostalim bolnicama 70. Na respiratoru je 13 osoba, sedam u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, šest u ostalim bolnicama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender