22. 05. 2022.
Đajić ponosan na uspjeh: “UKC postao moćna zdravstvena institucija”

Đajić ponosan na uspjeh: “UKC postao moćna zdravstvena institucija”

Đajić ponosan na uspjeh: “UKC postao moćna zdravstvena institucija”

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je da je ovaj zdravstveni centar postao moćna zdravstvena institucija, čemu mogu posvjedočiti i eminentni inostrani stručnjaci koji edukuju domaće ljekare i operišu pacijente.

Mogu biti slobodan da kažem da je i naš Klinički centar postao jedan edukativni centar za ljekare koji su stalno zaposleni u prestižnim evropskim centrima – rekao je Đajić tokom konferencije za novinare UKC povodom dvodnevnog gostovanja eminentnih stručnjaka iz Srbije i Italije.

Vladimir Kojović, specijalista urologije iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije “Dr Vukan Čupić”, rekao je da je UKC Republike Srpske reprezentativna ustanova u svakom smislu.

– Ono što mi se posebno sviđa jeste da se stavlja naglasak i na edukaciju ljekara i na saradnju – istakao je Kojović.

Specijalista urologije iz Klinike za urologiju Univerziteta u Padovi Goran Aranđelović izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice što na ovim prostorima postoji UKC Srpske, kao visoko kotirana medicinska ustanova.

– Nadam se da će saradnje biti sve više zato što je u medicini saradnja jako bitna i zbog edukacije mlađih kolega, kao i našeg daljeg razvoja – rekao je Aranđelović, javlja Srna, prenosi Srpskainfo.

Gostujući eminentni stručnjaci juče su izveli u UKC Republike Srpske dva komplikovana urološka hirurška zahvata zbrinjavanja povrede uretre izazvane prelomom karlične kosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender