24. 05. 2022.
Kojić: U Federaciji BiH ukinuta sloboda misli i govora

Kojić: U Federaciji BiH ukinuta sloboda misli i govora

Kojić: U Federaciji BiH ukinuta sloboda misli i govora

U Federaciji BiH /FBiH/ potpuno je ukinuta sloboda izražavanja, misli i govora, a potvrda jeste zabrana ulaska u BiH univerzitetskom profesoru Milošu Koviću, izjavio je Srni direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić.

“Očigledno je da su određene obavještajne strukture jednostrano Koviću zabranile ulazak u BiH. Tu mislim na Obavještajno-bezbjednosu agenciju BiH koja je podređena bošnjačkoj strani i FBiH”, rekao je Kojić.

On je istakao da je Koviću, koji je profesor istorije, zabranjen ulazak samo zato što se na osnovu činjenica bavi istinom o dešavanjima u BiH.

“Nekadašnji visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je nametanjem izmjena Krivičnog zakona BiH propisao sistem kažnjavanja svih slobodomislećih intelektualaca koji žele da govore o istini. Sigurno je da su našli metod da onima koji nisu državljani BiH zabrane ulazak u zemlju, a ne postoji ni reagovanje međunarodne zajednice koja smatra da bošnjacima pripada pravo sile, dok Srbi nemaju osnovna ljudska prava”, naglasio je Kojić.

Prema njegovom mišljenju, na ovakvom principu se može zabraniti i preispitivanje događaja iz devedesetih godina prošlog vijeka.

“Vjerujem da će naredni korak biti zabrana knjiga koje bi bile zasnovane na činjenicama i dokazima o dešavanjima devedestih godina prošlog vijeka na ovim prostorima. Za Republiku Srpsku Ković je dobrodošao, kao i svi koji na osnovu činjenica iznose stavove”, poručio je Kojić.

Granična policija BiH je na graničnom prelazu Vardište zabranila ulazak u BiH profesoru Milošu Koviću uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender