18. 05. 2022.
Kolašinac: SP u Beogradu potvrda koliko nas u svijetu poštuju

Kolašinac: SP u Beogradu potvrda koliko nas u svijetu poštuju

Kolašinac: SP u Beogradu potvrda koliko nas u svijetu poštuju

Srpski reprezentativac u bacanju kugle Asmir Kolašinac rekao je da je predstojeće Svjetsko atletsko prvenstvo u Štark areni dokaz koliko se Srbija poštuje u svijetu.

Beograd će od 18. do 20. marta biti domaćin svjetskog dvoranskog šampionata.

– Ovo Svjetsko prvenstvo je potvrda koliko nas u svijetu sada poštuju. To smo zaslužili zajedno Srpski stletski savez i mi atletičari. Ono što će se desiti od 18. do 20. marta biće jedna svojevrsna atletska bajka i siguran sam da će svako dijete poželjeti da jednog dana ponosno ponese dres i grb naše zemlje i bude dio jednog takvog događaja koji će se dugo pamtiti. Takmičiti se pred domaćom publikom na svjetskoj atletskoj sceni je najveća moguća čast. Snovi se zaista ostvaruju – rekao je Kolašinac za sajt saveza.

Među 15 takmičara koji će predstavljati Srbiju biće i Kolašinac.

– Na Beogradskom mitingu sam izjednačio svoj lični rekord u dvorani, a to je 21.06 metara. S obzirom na cijelu seriju na takmičenju jasno je da sam spremniji i za više što mi daje veliko samopouzdanje pred Svjetsko prvenstvo. Pokušaću da se izolujem od svega, da prije svega probam da pobijedim sebe i da uz pomoć naše publike ostvarim lični rekord, a za šta će to biti dovoljno vidjećemo 19. marta – rekao je Kolašinac.

Iskusni bacač kugle rekao je da je cijele zime bio posvećen pripremama za SP.

– Normu sam imao od prošle godine tako da sam pik forme mogao na miru da pripremam za 19. mart. Iz takmičenja u takmičenje bio sam sve bolji i spremniji. Pazio sam da ni u čemu ne pretjeram jer imam loše iskustvo i mislim da je sve odrađeno baš onako kako sam poželio – zaključio je Kolašinac, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender