07. 10. 2022.

Nebenzja: Širenje dezinformacija predstavlja provokaciju

Širenje dezinformacija zapadnih država u Savjetu bezbjednosti UN o specijalnoj operaciji ruskih snaga u Ukrajini predstavlja provokaciju, rekao je danas stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

Pokrenut je rat informacijama protiv Rusije. Zapadni mediji besramno navode da su objekti koje su uništile oružane snage Ukrajine i nacionalističke formacije u Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici posljedice naše vojne operacije – naglasio je Nebenzja, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Prema njegovim riječima, isto tako se šire lažni izvještaji o navodnom nasumičnom bombardovanju ukrajinskih gradova.

On je istakao da je bez ikakvog opravdanja uvedena potpuna cenzura u informativnom prostoru i pod tim okolnostima veoma je teško stanovnicima zapadnih država da dobiju objektivne informacije o toku vojne operacije te da prepoznaju lažne vijesti, poput navodnog bombardovanja bolnice u Marijupolju.

Nebenzja je naglasio da je zamjenik generalnog sekretara UN Rozmari di Karlo, šireći dezinformacije o ruskoj operaciji u Ukrajini, stala na jednu od strana u sukobu.

Stalni predstavnik Rusije u UN je pri tom ukazao i na raketni napad na centar Donjecka u kojem je poginulo 20, a ranjeno 35 civila i da o tome nema nijedne riječi u zapadnim državama koje su u proteklih osam godina potpuno slijepe prema dešavanjima u Donbasu i uslovima neprestanog bombardovanja sa kojima su suočeni stanovnici tog regiona, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender