26. 06. 2022.
Preminuo književnik Nedeljko Zelenović

Preminuo književnik Nedeljko Zelenović

Preminuo književnik Nedeljko Zelenović

Istaknuti književnik i publicista iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Zelenović iznenada je preminuo danas u 64. godini, potvrđeno je Srni iz Klulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Zelenović će biti sahranjen sutra u 14 časova na groblju “Crkvice” u Istočnoj Ilidži.

Nedeljko Zelenović rođen je 1958. godine u Konjicu, a gimnaziju i Filozofski fakultet završio je u Sarajevu.

Radio je kao prosvjetni radnik, novinar i književni kritičar. Bio je predsjednik sarajevsko-romanijsko-drinske podružnice Udruženja književnika Republike Srpske i direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Za svoje književne radove nagrađivan je u Srbiji i Republici Srpskoj i zastupljen je u mnogim zbornicima i antologijama savremene srpske književnosti.

Zelenović je objavio knjige: “Seciranje duše” (pjesme iz 1996. godine), “Svako ima nekog koga nema” (pjesme iz 1998. godine), “Moje srčane mane” (pjesme iz 2000. godine), “Očevi posljednji dani” (priče iz 2001. godine), “Za kandilo nikad dosta ulja” (pjesme, Vidovdanska nagrada 2004. godine), “Prvo pjevanje o ljubavi” (pjesme iz 2005. godine) i “Pjesme za vršnjake” (pjesme za djecu iz 2006. godine).

Posljednja zbirka mu je objavljena 2007. godine u izdanju Matične biblioteke Istočno Sarajevo i nosi naziv “Čuvarkuće i raskućenici”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender