11. 08. 2022.
23 novozaražene osobe u Srpskoj

23 novozaražene osobe u Srpskoj

23 novozaražene osobe u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 222 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 23 osobe.

Radi se o 10 muškaraca i 13, od kojih je jedna mlađe, 11 srednje i 11 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, po tri iz Doboja i Novog Goražda i po jedna iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice i Lopara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Srpca i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.513 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.315 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 416.863 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 102, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 42, a u ostalim bolnicama 60. Na respiratoru je 13 osoba, devet u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, četiri u ostalim bolnicama.

U protekla 24 časa, Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je ukupno 1.310 uzoraka, od čega su 124 pozitivna na virus korona.

Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Unsko-sanskom i Bosansko-podrinjskom.

U protekla 24 časa u Federaciji BiH prijavljeno je troje preminulih i to u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu, dok je jedan preminuli prijavljen retroaktivno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender