11. 08. 2022.

Putin: Vojna operacija u Ukrajini uspješna

Vladimir Putin, predsjednik Rusije, rekao je da je “vojna operacija” u Ukrajini uspješna. Govoreći na sastanku u vezi s mjerama podrške za otcijepljene regije ruski predsjednik je rekao da će “vojnu operaciju” u Ukrajini dovesti do kraja. Putin tvrdi da će Zapad pokušati ugroziti teritorijalni integritet Rusije, ali da u tome neće uspjeti.

Putin je poručio da neće dozvoliti da Ukrajina postane odskočna daska za prijetnje Rusiji, prenosi ruska agencija RIA novosti.

Ruski predsjednik je sankcije Zapada nazvao blickrigom protiv Rusije te dodao da one nisu uspjele. Kazao je i da Zapad gura kijevske vlasti u krvoproliće tako što ih snabdijevaju oružjem i plaćenicima.

“Želim prvi put reći ovo, na početku specijalne operacije od vlasti u Kijevu smo tražili da se ne uključe u sukobe, nego samo da povuku trupe iz Donbasa. Nisu htjeli. Pa – ovo je njihova odluka”, rekao je Putin.

Putin kaže da su ukrajinske snage u ponedjeljak raketirale Donjeck i da se tu radilo o terorističkom napadu u kojem je ubijeno više od 20 ljudi. Dodaje i da takvi napadi traju i dalje te da se radi o napadima u kojima se ne biraju mete.

“Kao i fašisti, koji su u posljednjim danima Trećeg rajha pokušali povući za sobom što više nevinih žrtava”, rekao je Putin, javljaju Nezavisne.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender