11. 08. 2022.
Uhapšeni osumnjičeni za šverc narkotika iz Crne Gore u BiH i EU: Novi detalji o policijskoj akciji “Golub”

Uhapšeni osumnjičeni za šverc narkotika iz Crne Gore u BiH i EU: Novi detalji o policijskoj akciji “Golub”

Uhapšeni osumnjičeni za šverc narkotika iz Crne Gore u BiH i EU: Novi detalji o policijskoj akciji “Golub”

 Osobe obuhvaćene policijskom akcijom “Golub” osumnjičene su da su organizovano švercovale veće količine skanka, marihuane i kokaina iz Crne Gore u BiH, radi daljeg krijumčarenja u zemlje Evropske unije, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Akciju od jutros sprovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i Srednjobosanskog kantona.

– Akcijom su obuhvaćene četiri osumnjičene osobe. Aktivnosti se sprovode na području Pala, Foče i Travnika, a odnose se na otkrivanje i procesuiranje lica osumnjičenih za organizovani kriminal povezan sa krijumčarenjem većih količina opojnih droga marihuana-“skank” i kokain. Narkotici su su krijumčareni sa područja Crne Gore u BiH, radi daljeg krijumčarenja prema ilegalnom narko-tržištu u zemljama Evropske unije-naodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Ističe se da je tužilac  iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, na terenu, gdje kordiniše rad policijskih sližbenika.

– Nakon što se okončaju pretresi i istražne aktivnosti, postupajući tužilac odlučiće o daljim aktivnostima u predmetu-rekli su u Tužilaštvu BiH.

Kako je saopšteno iz MUP-a Republike Srpske u toku su pretresi na više lokacija na području Pala, Foče i Travnika.

– Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od 2019. godine pa do danas izvršili krivično djelo organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Navodi se da  akciju “Golub” sprovode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

– Aktivnosti se realizuju u saradnji sa policijskim upravama Foča i Istočno Sarajevo, kao i sa MUP-om Srednjobosanskog kantona- navodi se u saopštenju.

„Glas Srpske“ saznaje da su akcijom obihvaćeni Blaženko Rašević, Danilo Đurović, Žarko Joknić, Vlatko Blažević, Srećko Mandić, Gajić Dragan Adnan Pirić i Marija Gajić.

ATV navodi da je Blaženko Rašević jedan od suvlasnika kafića „Dva goluba“ u kojima su izvršeni pretresi, kao i Auto-kuće „Rašević“ iz Pala.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender