17. 05. 2022.
Višković smatra da bi ukidanje akciza na gorivo dovelo i do nestašica

Višković smatra da bi ukidanje akciza na gorivo dovelo i do nestašica

Višković smatra da bi ukidanje akciza na gorivo dovelo i do nestašica

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da za odluku o ukidanju akciza na gorivo bila potrebna odgovorna odluka i dogovor.

Višković je naveo da je i dalje cijena nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj jeftinija od okruženja.

On je naveo da bi sa ukidanjem akciza došli u poziciju da se privuče cijelo okruženje na benzinske pumpe i stvori možda nestašicu.

– Za to nam je bila potrebna odgovorna odluka i dogovor enitetskih premijera sa predsjedavajućim Savjeta ministara – istakao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da juče nije došlo do usvajanja izmjena Zakona o akcizama jer su nametnute po hitnoj proceduri, a u tom slučaju se ne može amandmanski djelovati.

– To je bilo neodgovorno donesena odluka. Želimo da doneseno odgovorno odluku prema građanima Republike Srpske i BiH – istakao je Višković i nazvao to politizacijom. 

“Vlada istrajna u sprovođenju reforme javnih preduzeća”

Višković je rekao da će Vlada Srpske ostati istrajna u sprovođenju reforme javnih preduzeća, s ciljem jačanja njihove kontrole i efikasnosti u poslovanju.

Povodom aktivnosti na projektu reforme javnih preduzeća u Republici Srpskoj, Višković je video-linkom razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke, koji su istakli da je Vlada Srpske iskazala liderstvo u sprovođenju reforme javnih preduzeća u BiH, te najavili da će i u budućnosti snažno podržavati ove aktivnosti.

Na sastanku su sumirane dosadašnje aktivnosti u sprovođenju ove reforme, koja se odvija uz asistenciju Svjetske banke, te precizirani dalji koraci, u kontekstu uspostavljanja buduće centralne jedinice za nadzor nad upravljanjem javnih preduzeća u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je zahvalio Svjetskoj banci za podršku ovom projektu, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender