24. 05. 2022.
Najveći Hummer H1 na svijetu (VIDEO)

Najveći Hummer H1 na svijetu (VIDEO)

Najveći Hummer H1 na svijetu (VIDEO)

Arnold Schwarzenegger je privukao pažnju novinara kada je vozio vojni Humvee po ulici, izazvavši ludilo za drumskim Hummerima koje su kupci voljeli.

Međutim, čak bi i The Terminator, međutim, bio zapanjen najnovijom kreacijom Rainbow Sheikha (aka Sheikh Hamad bin Hamdan Al Nahyan) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prevelikog Hummera H1 nazvanog “X3”.

S neto vrijednošću od približno 20 milijardi dolara i četiri zasebna muzeja automobila u UAE, Nahyan ima afinitet za izradu velikih verzija vozila koje posjeduje. Neka od Sheikhovih drugih vozila uključuju masivni Jeep, ogromni Power Wagon i naravno, ovaj Hummer H1, navodi Jutarnji.hr.

Kreacija je visoka 6,6, dugačka 14 i široka 5,8 metara. Hummer H1 “X3” sasvim opravdava svoje ime, jer je tri puta veći od standardnog Hummera H1. U potpunosti je u voznom stanju zahvaljujući dizelskim motorima na svakom točku, što takođe znači da koristi pogon na sva četiri točka.

Unutrašnjost H1 “X3-a” nije sasvim savršeno replicirana kao eksterijer, ali uključuje neke pogodnosti poput WC-a i lavaboa.

Šeik takođe poseduje oko 3000 drugih vozila, koji su obično ukrašeni dugama po sebi, i čuvaju se u divovskoj piramidi usred pustinje. Hummer je trenutno izložen u Off-Road istorijskom muzeju u Al Madamu, u UAE-u, ali vjerovatno biste ga mogli vidjeti i iz svemira.

https://youtu.be/-HNAO9yRq0E
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender