26. 06. 2022.

Pejka Medić: Bojim se hodati Sarajevom

Nije je mi svejedno otići na moje radno mjesto nakon ovih posljednjih monstruoznih prijetnji, ali neću odustati dolaziti, jer svoj posao radim profesionalno, kazala je za “Nezavisne” Pejka Medić, direktorica BH Radija 1, nakon što je policiji prijavila prijetnje koje je primila putem društvenih mreža Facebook i Twitter.

Na društvenim mrežama je osvanuo poziv na ubistvo, a “četnikuša i genocidašica”, samo su neke od uvreda koje su joj upućene.

Medićevoj je prijećeno i ranije, a prošle godine je tražila i policijsku zaštitu, ali kako kaže, na žalost, oni koji su joj prijetili do danas nisu odgovarali. 

“Ne hodam nigdje u Sarajevu, naravno da se plašim , krećem se na lokaciji Istočno Sarajevo, Radiotelevizije Bosne i Hercegovine”, rekla je Medićeva. 

Kazala je da se nada da će policija odraditi svoj dio posla.

Iz Policijske uprave Banjaluka kazali su da im se  19. marta, obratilo odgovorno lice Radiotelevizije Bosne i Hercegovine P.M, te prijavilo da su joj putem društvenih mreža Facebook i Twitter od strane nepoznatih lica, upućeni komentari prijetećeg i uvredljivog sadržaja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, javljaju Nezavisne novine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender