11. 08. 2022.
Počelo uklanjanje građevinskog otpada kod Delte

Počelo uklanjanje građevinskog otpada kod Delte

Počelo uklanjanje građevinskog otpada kod Delte

U okviru akcije uređenja našeg grada, započeto je uklanjanje građevinskog otpada, koji je deponovan u blizini Tržnog centra „Delta planet“.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju navode da su na pomenutoj lokaciji, koja je u vlasništvu Grada Banje Luke nesavjesne firme deponovale velike količine otpada.

– Imajući u vidu da je riječ o gradskoj zemlji, Komunalna policija je naložila čišćenje i odvoz otpada, a ova lokacija će od sada biti pod većim nadzorom Komunalne policije – istakao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju Siniša Štrbac.

Istovremeno, aktivnosti čišćenja i uređenja nastavljene su i na drugim lokacijama mjesnih zajednica Borik 1 i Borik 2.

Podsjećamo, prošle nedjelje započela je do sada najveća akcija uređenja i čišćenja našeg grada, kojom će, tokom cijelog proljeća, biti obuhvaćene sve mjesne zajednice na području Banje Luke.

Čišćenje, košenje, sadnja, orezivanje drveća, uređenje parkova i skverova, modernizacija saobraćajanica, sanacija „udarnih rupa“, iscrtavanje horizontalne signalizacije, sanacija „divljih deponija“, popravke javne rasvjete, samo su neke od aktivnosti koje će – dati jedno čisto lice našeg grada.

Ono po čemu se ova akcija svakako izdvaja je to da se akciji mogu pridružiti i naši sugrađani, kao i zajednice etažnih vlasnika, te svake subote uzeti učešće u zajedničkoj akciji i u sjajnoj atmosferi uz brojna iznenađenja i dobru zabavu doprinijeti ljepšem izgledu našeg grada, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender