11. 08. 2022.
Upozorenje izvođačima: Kazne za svako kršenje obaveza propisanih ugovorom

Upozorenje izvođačima: Kazne za svako kršenje obaveza propisanih ugovorom

Upozorenje izvođačima: Kazne za svako kršenje obaveza propisanih ugovorom

Gradska uprava insistira na poštovanju svih propisa, profesionalnom i odgovornom radu, te i ovom prilikom upozorava sve izvođače da izvršavaju obaveze propisane sklopljenim ugovorima, navode iz uprave.

Svako postupanje mimo toga nije prihvatljivo i firma koja bude kršila odredbe ugovora – moraće da se suoči sa posljedicama.

Podsjećamo, gradska administracija od početka mandata zahtijeva da se svi radovi izvode profesionalno.

Do sada je zbog propusta odnosno probijanja rokova ili loše izvedenih radova, kažnjeno više firmi.

Posljednji slučaj je opomena pred raskid ugovora preduzeću “Niskogradnja” Laktaši koje je loše izvelo radove na sanaciji oštećenja na pješačkim površinama u ulicama Save Mrkalja i Milana Tepića.

Isti izvođač je novčano kažnjen proteklog mjeseca jer je izvodio radove na asfaltiranju puta u dijelu Ulice Koste Jarića bez dozvole Grada.

Upozorenje i novčanu kaznu prošle sedmice dobilo je i preduzeće „Čistoća“ koje je otpad iz klaonice umjesto da odveze na deponiju – istreslo u Vrbas.

Zbog loše izvedenih radova i probijanja rokova na rekonstrukciji putnog pravca Brkovića put, nedavno je novčano kažnjen izvođač radova „Bunić kompani“ d.o.o Banja Luka i naloženo mu je da popravi uočene nedostatke.

Krajem prošle godine kažnjeno je i preduzeće „Telefonija Vidaković“ iz Doboja zbog neblagovremenog otklanjanja kvara na semaforima na raskrsnici kod Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Prevoznici „Aldemo turs“ i „Pavlović turs“ kažnjeni su zbog nepridržavanja reda vožnje u javnom prevozu putnika, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender