29. 06. 2022.
“Očekujem izvinjenje od Ministarstva”: Stanivuković prokomentarisao odluku u slučaju “Kajak”

“Očekujem izvinjenje od Ministarstva”: Stanivuković prokomentarisao odluku u slučaju “Kajak”

“Očekujem izvinjenje od Ministarstva”: Stanivuković prokomentarisao odluku u slučaju “Kajak”

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske donijelo je rješenje po kojem se odbija žalba vlasnika SP “Kajak” Srećka Radišića za legalizaciju, odnosno privremeno zadržavanje objekta – bašte otvorenog tipa.

Komentarišući ovaj slučaj, gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je Grad Banjaluka od strane istog ministarstva i uvažene ministarke “godinu dana bio okarakterisan kao lažov, kao neznalice, kao neko ko krši procedure”.

– A onda, nakon godinu dana, nakon što smo uspjeli da dobijemo bitku da vratimo to zemljište Gradu i da se poruši taj lokal na našem zemljištu, da uđemo u sve procedure, vjerujete sa nekim rizikom s obzirom na to da se ministrstvo tako ophodila sa nama, onda dođe do potpune kapitulacije ministarstva jer ono što su tamo napisali jeste da smo mi od prvog dana bili u pravu – kazao je on.

Dakle, kako je naveo, od prvoga dana su Grad i gradonačelnik bili u pravu, da je ono zemljište zaista gradsko, da oni nemaju pravo na legalizaciju, jer su objekat pravili iza 2018. godine.

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

– U najmanju ruku od ministarstva očekujem izvinjenje. Kroz njihova saopštenja okarakterisan sam “kao fol gradonačelnik, gradonačelnik u pokušaju”. I poslije svih ovih uvreda doživjeli smo njihovu potpunu kapitulaciju – poručio je gradonačelnik.

Dodaje da neće sada da likuje, ali da očekuje izvinjenje i da se u budućnosti ovakve stvari ne ponavljaju.

– Iako su sada priznali grešku, postavljam pitanje krivične odgvornosti, jer šta je drugo godina dana nesavjesnog rada nego krivična odgovornost – kazao je on.

Isto to ministarstvo, kako je naglasio, osporilo je gradnju fonatane u Parku “Mladen Stojanović”.

 I ja opet kažem da nisu u pravu, što će vrijeme pokazati. Prema tome, ja sam srećan što prolazimo kao pobjednici – zaključio je Stanivuković.

Osvrnuo se i na brojne sudske procese za koje se sudim, ističuči da je otprilike od 20 rješenja tužbi sve dobio, da nijedno nije oboreno na sudu.

– Sve ijedna krivična prijava protiv mene je pala u vodu, ali o tome ću se posebno obratiti javnosti – kazao je Stanivuković, javlja Srpskainfo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender